Studiebesök på J-nytt

Onsdagen den 4:e mars var Grennakuriren på besök hos J-nytt och fick veta mer om yrket som journalist och hur en redaktion fungerrar.
 
En dag i mars var Grennakuriren på studiebesök hos J-nytt. Klockan 8 på morgonen tog vi en buss in till Jönköping för att lyssna på Gunilla Bunnvik, aka Nilla. J-nytt är en lokal nättidning i Jönköping och Gunilla som är nyhetschef över J-nytt berättade bland annat om tidningens historia.

J-nytt kom på idén att skapa en nättidning när ett bankrån hade skett i Jönköping. När de fick reda på bankrånet på morgonen hade morgontidningarna redan tryckts. Då var det en bra idé att skapa en nättidning där man snabbt kunde publicera och sprida nyheter.

Gunilla berättade att tidningen från början inte gick något vidare. Förrän JP (Jönköpingsposten) köpte upp företaget. J-nytt slog igenom när de publicerade en artikel om en kille som hade mördat sin flickvän och sedan begått självmord.

Tidningen har bara gått bättre sedan dess och får fler och fler läsare hela tiden. Den senaste artikeln som slog igenom stort var översvämning. Det var översvämning på flera olika ställen i Jönköping som orsakade stora problem. J-nytt är numera den största nättidningen i Småland.
 
 
Emmy Fokine och Aarash Ayoubi
Upp