Skolsköterskan från Estland

Grennakuriren hörde att det hade kommit en ny skolsköterska till Grennaskolan. Eftersom att vi tycker det är väldigt viktigt att lära känna vår egen skolsköterska, gjorde vi en liten intervju för att se vem hon var.

Kersti Kittus 33 år gammal är vår nya skolsköterska på Grennaskolan. Kersti kommer från Estland men hon har aldrig riktigt drömt om att jobba inom skolområdet. Kersti läste på universitetet i Estland och hon tog en liten paus, flyttade till Sverige och det var då allt började…

1981 föddes Kersti Kittus i Estland. Där utbildade hon sig till lärare, men gick inte färdigt sin utbildning. Hon tog en liten paus och flyttade till Sverige 2004, där hon jobbade som barnflicka.

Kersti har alltid gillat att jobba inom skolområdet och det var därför inte så långt till att hon sökte jobbet som skolsköterska på Grennaskolan. Hon trivs väldigt bra på sitt jobb och beskriver Grennaskolan som en liten, mysig skola med en stor blandning av elever från olika delar av världen.

Kersti längtar efter sina barndomsvänner och släkten i Estland. Hon säger att det blir en liten konstig känsla när hon åker tillbaka till sitt hemland. Kulturen, språket och människorna är det stor skillnad på från dem i Sverige. -Både människor och natur skiljer sig mycket åt, menar Kersti

Som skolsköterska har hon inte varit med om några stora olyckor men har hört många psykiska olika berättelser och händelser. 

Filippa Agnhammar och Astrid Roman

Upp