Englandsresan

Söndagen den 14 september 2014 åkte 9:orna i Grennaskolan på en resa dom sent ska glömma!

Vi intervjuade Marica Karayilan om denna spännande resa för att få veta lite mer.

Klass GS9 här på Grennaskolan har åkt till England med lärarna Marica Karayilan och Tomas Aldeborg. Marica säger att det ska bli väldigt roligt.                                                                                

  - Jag var med förra året också, och de ordnade mycket aktiviteter och skoldagar. De ordnade det jättebra åt oss, berättar hon. 

Klassen var väldigt spända på att åka, för de hade hört mycket positivt om förra året. Hon säger att det var första gången för denna klassen att åka på en så stor resa tillsammans.

  - Om det blir en till resa nästa år igen med nästa klass beror helt och hållet på om eleverna är redo att sälja t.ex. salami, New body, osv… för att få ihop tillräckligt med pengar, säger hon.   

Efter resan så intervjuade vi Tomas Aldeborg för att få veta hur resan blev.

  - Vi är nöjda med hur eleverna skötte sig och hur allting blev, säger han. Många elever är också väldigt nöjda.

  - Personligen är jag mycket nöjd med att alla de elever som var väldigt blyga med att prata engelska blev mycket säkrare.

Han berättar också att det blev ungefär som de hade tänkt fast att några elever tyckte att det var jobbigt att flyga och aldrig hade gjort det förut.

   - Det var en elev som fick öroninflammation och som vi inte trodde skulle klara flygresan hem men som blev bättre sedan. Något annat som inte var så kul var att innan vi kom dit så var det jättefint väder, soligt, varmt… men när vi var där så var det väldigt mulet. Vi var bland annat uppe på ett berg under en utflykt för att få se den fina utsikten men det var så mulet så vi såg inget, förklarar han.

Men förutom det så var han väldigt nöjd med resan till Scarbrough i England, så vi får hoppas att resan forsätter att bli av nästa år och åren efter det också.

Ada Thorstensen & Charlotta Lindén

Upp