Resan till Frankrike

Den här gången kunde resan gått väldigt fel p.g.a flygstrejken. Magnus Demitz-Helin kunde ge oss information om Frankrikeresan.

Grennaskolan åker varje år till Frankrike, Tyskland och Spanien med elever som läser upp till steg fem. Detta tyckte Grennakuriren lät spännande och sökte därför upp en av lärarna som åkte med till Frankrike, Magnus Demitz-Helin.

Grennnakuriren träffar Magnus på hans kontor. 

  - Det var 18 elever och två lärare som åkte till Frankrike, berättar Magnus. Han tycker att det är stor skillnad mellan Frankrike & Sverige. Det var många förväntansfulla elever och lärare som följde med på resan. Dom tyckte det var varmt i Frankrike och trevligt att man fick bo i familjer. Lärarna tyckte det var trevligt att se eleverna ha så trevligt och använda franskan så mycket. Det var 18 elever detta året och det var den här gången allt gick dåligt för flygets personal strejkade, men Magnus betalade med egna pengar till tågbiljetter istället, för tänk om ingen hade betalat vad skulle de göra då skulle de åka hem eller vad skulle de göra?

Lennart och Lucas

Upp